Tigara Electronica – Studiu de impact


De curand cercetatorii americani au facut public un studiu despre tigarile electronice. Conform acestui studiu publicat in “American Journal of Public Health”, “40.2% dintre americani au auzit de tigara electronica si peste 70% dintre acestia cred ca aceasta este mai sanatoasa decat tigara obisnuita”. In plus, se pare ca intr-adevar fumatorii sunt  mai predispusi sa foloseasca acest gen de tigari decat nefumatorii.

Acest studiu a fost facut pentru a atrage atentia autoritatilor de a reglementa tigarile electronice, pentru a sti cum ar putea sa-i afecteze pe cei care vor sa se lase de fumat, pentru a sti daca atrag nefumatorii – in special tinerii, adolescentii – care ar putea fi tentati sa incerce acest gadget datorita noutatii care il reprezinta sau datorita diferitelor arome care se gasesc in acest moment pe piata. Trebuie mentionat ca este primul studiu de acest gen, realizat pe baza raspunsurilor a peste 6000 de adulti, care arata parerea americanilor in legatura cu tigara electonica.

Tigarile electronice au fost create pentru a imita tigarile clasice ca si forma si aspect, dar fara sa contina frunze de tutun. Desi marcile difera, majoritatea acestor produse emana un vapor pe baza de glicerina vegetala sau propilen glicol, in amestec cu nicotina si diferite arome.

Ideea care este pana la urma? Din ce in ce mai multi oameni de stiinta devin constienti de cat de puternic “se ridica” acest nou trend. Tot mai multi fumatori cauta tigara electronica, chiar daca nu sunt atat de multe informatii despre ea. Cert este ca ar trebui sa se faca ceva, poate mai multe investigatii, caci toti cei care vapam avem convingerea ca daca gaseau pana acum ceva macar la fel de periculos ca si in tigarile clasice, toata mass-media se grabea sa le condamne. Dar neavand nimic sigur, tigara electronica este in plina ascensiune.

Anunțuri

Despre Andi

Pasionat de tot ce e nou si aduce un plus modului de viata sanatos.
Acest articol a fost publicat în forum. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s