Tigara Electronica – un fenomen care ia amploare


Tigarile electronice au inceput sa ia din ce in ce mai multa amploare, mai ales ca in multe locuri publice tigarile clasice sunt interzise. La fel cum se intampla cu majoritatea produselor, si la tigarile electronice exista o gama diversificata de unde sa alegi. Asa ca totul trebuie ales cu grija.

Ce este tigara electronica?

Cea mai simpla definitie ar fi: tigara electronica este un dispozitiv, alcatuit din baterie, atomizor si un cartus cu lichid. Ea imbina caldura cu ultrasunetele pentru a produce vapori care se aseamana cu fumul unei tigari obisnuite, dar fara atat de multe chimicale. Intrebati pe oricine s-a lasat de fumat, sau care inca incearca, si sigur va spune ca fumatorii devin in timp dependenti atat fizic, cat si psihic. Simpla actiune de a aprinde tigara, a trage un fum, etc, toate sunt vazute in timp ca factori de reducere a stresului. Chiar daca nu traiesti intr-un mediu stresant, tigara iti ofera relaxare, sau pur si simplu o pauza de la ceea ce faci. Si in plus, toate discutiile care urmeaza atunci cand vrei intr-un final sa nu mai fumezi: cat dureaza, ce metode sa folosesti, care sunt mai eficiente sau care nu sunt.

Comparatiile

Acum e timpul sa vorbim despre tigarile electronice. Oamenii care au folosit diferite produse cum ar fi plasturii cu nicotina, sau gumele cu nicotina, iti vor spune cu siguranta ca aceste produse ajuta doar dependenta fizica, in niciun caz pe cea psihica sau sociala. Acum sa comparam tigara electronica cu acestea. Acest produs, considerat de multi inca de cand a aparut, o noutate, atrage atentia a tot mai multor oameni, fiind o alternativa la fumatul traditional. Sunt si pe internet multe site-uri care au incercat sa faca comparatii, dar fiecare parere este diferita. Unii pur si simplu compara tigarile electronice pe un criteriu destul de simplu, acela al aromei, sau experienta vapatului, in timp ce altii fac o comparatie mai complexa. Pe un site, de exemplu, se gaseste experienta unui singur om cu mai multe marci de tigari electronice, cu argumente pro si contra, cu o discutie apoi de 3000 de cuvinte, dar este bazat doar pe gusturile personale ale celui care scrie.

Si atunci de unde stii care este cea mai buna optiune? Nu stii. Ideea e ca trebuie citite cat mai multe site-uri pentru a fi informat despre toate in momentul in care faci o comanda si nu exista o opinie mai buna decat cea personala. Asa ca daca ati gasit un model de tigara electronica, care va place, incercati-o, nu aveti nimic de pierdut, dimpotriva; pentru ca asa cum spune si titlul, intre tigara electronica si cea clasica nu exista comparatie.

Anunțuri

Despre Andi

Pasionat de tot ce e nou si aduce un plus modului de viata sanatos.
Acest articol a fost publicat în forum. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s