Motive pentru care sa alegi tigara electronica


Fumatorii de obicei cheltuiesc sume destul de mari de bani pentru propria satisfactie. Insa acum, datorita informatiilor oferite de diverse comunitati si a campaniilor anti-tutun de pretudindeni, majoritatea oamenilor sunt constienti de efectele negative ale fumului tigarilor. Dar, in ciuda acestor valuri de informatii legate de tigari, fumatorii continua sa fumeze zi de zi.

Efectele fumatului pasiv au fost si ele recunoscute si au fortat multi fumatori sa isi schimbe cel putin acest obicei daunator. Multi dintre ei nu mai fumeaza in interior. Ei sunt acum rugati de membrii familiei sau de colegi sa fumeze afara, astfel incat fumul sa nu ii afecteze, pentru ca toata lumea stie ca mai bine fumezi o tigara decat sa inhalezi fumul de la un fumator. Pe langa asta, in multe orase au fost create niste reguli care nu mai permit fumatorilor sa fumeze decat in spatii special amenajate.

Avand in vedere motivele mentionate mai sus, acum este o   agitatie destul de intensa in legatura cu tigara electronica, care a devenit foarte populara in ultimii ani. Se considera ca tigara electronica nu este doar un moft care va trece. Vanzarile din toata lumea ne arata ca ea va ramane la foarte mare cautare si de acum incolo. Dupa mai multe sondaje s-au gasit si o parte din motivele pentru care fumatorii prefera tigara electronica.

Componentele unei tigari electronice

Tigarile electronice sunt compuse din trei elemente: baterie, atomizor si cartus. Bateria se activeaza la inhalare, furnizand curent atomizorului, simultan aprinzandu-se ledul de la capatul tigarii. La inhalare, un senzor activeaza bateria care pune in functiune atomizorul. Atomizorul se incalzeste si evapora lichid din cartus. Prin evaporare, se formeaza vaporii care creeaza aceeasi senzatie ca si fumul de la tigarile clasice. Bateriile sunt practice pentru ca pot fi reincarcate cu ajutorul unui cablu USB.

Mai putine probleme in comparatie cu tigarile clasice

Din moment ce kiturile contin de obicei 2 tigari electronice, fumatorii nu vor avea probleme daca sunt pe punctul de plecare si o baterie este descarcata pentru ca mai este o tigara pe care o pot folosi. In timp ce o baterie se incarca se poate folosi cealalta.

Tigarile electronice sunt la moda

Tigarile electronice imita foarte bine tigarile traditionale ca aspect. Atunci cand inhalezi dintr-o astfel de tigara o persoana aflata langa nu isi poate da seama ca nu e o tigara clasica, pentru ca seamana foarte bine. Avantajul este ca acestea nu se termina ca tigarile clasice. O tigara electronica poate fi folosita si un an sau mai bine, dar trebuie inlocuite consumabilele.

Gata cu fumul nociv

Cartusul tigarii electronice are un dublu rol: el este atat recipient pentru lichid cat si filtru al tigarii. In momentul inhalarii lichidul trece din cartus in atomizor pentru vaporizare si apoi vaporul trece inapoi in cartus. Unele cartuse contin un buretel care are rolul de a permite aceasta trecere din cartus in atomizor. De asemenea capatul aplatizat al cartusului (cel care intra in gura fumatorului) are gauri care permit inhalarea vaporului mult mai usor. Sunt doar vapori de apa in momentul expirarii, nu mai aveti probleme cu aprinderea tigarii sau cu fumul.

Nu incalcati regulile

Din moment ce tigara electronica nu produce fum, ci doar vapori de apa, nu mai exista nici un pericol sa incalcati legea daca “pufaiti” intr-un loc public in care fumatul este interzis.

Tigara electronica este mai avantajoasa decat tigarile obisnuite

Nicotina care se gaseste in lichidul pentru tigari electronice multumeste un fumator in egala masura cu nicotina care se gaseste in tigarile clasice. Dar, trebuie tinut cont ca este vorba doar de nicotina, fara restul de 4000 de substante chimice care le elibereaza o tigara obisnuita in momentul aprinderii.

Acum avand atat de multe informatii la indemana, va puteti hotari daca merita sa achizitionati o tigara electronica.

Reclame

Despre Andi

Pasionat de tot ce e nou si aduce un plus modului de viata sanatos.
Acest articol a fost publicat în forum. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s