Aromele din lichidul pentru tigara electronica


Aromele tigarii electronice

Tigara electronica este cunoscuta datorita alternativei care o ofera oamenilor de a nu mai fuma tigara traditionala, scapand in felul acesta de tutun, gudron si alti mii de agenti cancerigeni. Odata cu cresterea popularitatii tigarii electronice producatorii au imbunatatit si diferitele arome ale lichidului de la tigara electronica. Acest lichid produce vaporii de apa, avand in compozitie arome si nicotina in diferite proportii. Este disponibil cu diferite arome, oferind in felul acesta relaxarea psihica a fumatorilor. Se gaseste ca produs separat sau inclus in cartus. Sticlutele de lichid sunt cunoscute sub mai mai multe denumiri: e-lichid, e-juice sau solutie cu nicotina. Cele doua componente care stau la baza lichidului sunt propilen glicolul si glicerina vegetala. Alaturi de acestea o mica proportie de nicotina este inclusa pentru a reda o aroma asemanatoare tutunului.

Diferitele arome din lichidul pentru tigara electronica

Asa cum am mai spus, pe piata sunt disponibile arome diferite pentru lichid. Companiile producatoare au imbunatatit aromele astfel incat fumatorii sa simta in momentul inhalarii acelasi gust ca la tigarile traditionale. Cele mai populare si consumate arome sunt cele care imita menta sau tutunul. Deasemenea brand-uri precum Marlboro sau Camel au fost imitate. Sunt si arome care sunt utilizate in procesul de fabricatie al alimentelor si produselor de patiserie precum vanilia, cafeaua sau cola folosite si la producerea lichidului pentru tigara electronica, si chiar si arome exotice ca: Boston Cream Pipe, capsuni sau daiquiri.

Concentratia de nicotina

Alaturi de aromele tigarilor electronice se gasesc si anumite procente de nicotina. Nivelul de nicotina nu este exact si difera de la un producator la altul. Se gasesc de obicei mai multe nivele de  nicotina: de la fara nicotina (zero) pana la extra high. Pentru oamenii care vor sa se lase de fumat  aceste nivele s-au dovedit a fi destul de eficiente. Atunci cand vrei sa nu mai fumezi iti vine greu sa treci de la 20 de tigari la una singura pe zi. Dar cu tigara electronica este mult mai usor sa reglezi nivelul de nicotina reducandu-l in timp si astfel sa nu mai fii dependent de tigari. Nivelul care se numeste”low” are concentratia intre 6 – 9 mg/ml, unde „mg” reprezinta miligramele de nicotina per mililitru de lichid. Dozajul pentru nivelul de mijloc sau „medium” se potri veste la o concentratie de nicotina intre 10 – 17 mg/ml si dozajul la  „high” este intre 18 – 22 mg/ml. „Extra high” are dozajul cuprins intre 24 – 36 mg/ml.

Compozitia lichidului pentru tigara electronica

Aromele folosite la compozitia lichidului pentru tigara electronica sunt dizolvate in compusi higroscopici si de accea se aseamana foarte mult cu aroma de tutun. Fara acesti compusi ar fi imposibil de facut lichidul si tot ei sunt cei care produc vaporii de apa in momentul inhalarii. Cei mai comuni compusi higroscopici folositi sunt propilen glicolul (PG) si glicerina vegetala (VG).

Glicerina Vegetala este un lichid secundar, obtinut prin prelucrarea plantelor, folosit in compozitia multor produse (siropuri, produse farmaceutice, cosmetice), fiind considerat si un aditiv alimentar. Glicerina vegetala este responsabila de producerea “fumului” de catre tigara electronica. Cu cat cantitatea de glicerina din e-lichid e mai mare, cu atat se produc mai multi vapori.

Propilen Glicolul este un lichid incolor, insipid, umectant, cu bune proprietati bacteriostatice si se poate conserva pentru multi ani. Propilen glicolul este un aditiv alimentar si este folosit ca excipient pentru produsele farmaceutice pe baza de plante. Functia cea mai importanta a propilen glicolului este aceea ca intensifica aroma prezenta in e-lichid dar este si un bun “producator” de vapori.

Anunțuri

Despre Andi

Pasionat de tot ce e nou si aduce un plus modului de viata sanatos.
Acest articol a fost publicat în forum. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s